z12 300x216
KAportal

Tvrtka Centrometal d.o.o. uporno gradi svoj put u sam vrh proizvođača termotehničke opreme. Naglasak kod razvoja stavljen je na opremu koja koristi obnovljive izvore energije (drvo, pelete, sječku, sunce…) čime se tvrtka aktivno uključuje u zaštitu okoliša te učinkovito iskorištenje energije.

Korištenje obnovljivih izvora energije poput drvenih peleta ili cijepanog drva sve se češće preporuča obzirom da je energetski isto učinkovito kao i energija iz fosilnih goriva, dok je ekološki, a i cijenom puno prihvatljivije.

 

Kao jedno od ekološki prihvatljivih i učinkovitih goriva u sistemima grijanja možemo koristiti drveni pelet.

Kada govorimo o grijanju na drvene pelete, možemo istaknuti dva različita načina grijanja: toplovodno grijanje (radijatorsko, podno…) i toplozračno grijanje – upuhivanje toplog zraka u prostoriju.

Prednost toz6 300x186plozračnog grijanja preko sobnih pelet peći je da nema potrebe za kompliciranim razvodom centralnog grijanja te jednostavna montaža i korištenje peći, dok im je mana da griju samo prostor gdje su smještene. Uobičajene snage takvih peći su od 6 do 11 kW. Ukoliko se ne želite odreći ugođaja u prostoru kojeg rade peći na pelet, a imate već sustav centralnog grijanja, postoje peći koje kombiniraju toplozračno i toplovodno grijanje snaga do 30 kW.

Pelet sobne peći CentroPelet Z su toplozračne peći na drvene pelete namjenjene za grijanje prostorije zrakom uz pomoć ugrađenog ventilatora. Čelične su konstrukcije , modernog dizajna i visoke učinkovitosti. CentroPelet Z12/ZR12 se serijski isporučuje s daljinskim upravljačem. Daljinski upravljač za Centropelet Z6 se mora dodatno naručiti. Serijski se isporučuju sa digitalnom regulacijom preko koje se može upravljati radom peći. Velika im je prednost jednostavno korištenje i održavanje te ugradnja (nema potrebe za radijatorima , cijevima…).

Centrometal sustavi toplovodnog grijanja su ipak puno rašireniji u odnosu na toplozračne, a kod takvih sustava u obzir dolaze klasični kotlovi. Kotlovi na drvene pelete mogu se podijeliti u dvije grupe: kotlovi samo na drveni pelet sa automatskim čišćenjem te kombinirani kotlovi kod kojih se može ložiti ili peletom ili cijepanim drvom.

CentroPelet ZVB 300x210
KAportal

Kompaktni toplovodni kotlovi CentroPelet ZVB (16-32kW) su kotlovi loženi drvenim peletom. Namjenjeni su za toplovodno grijanje od najmanjih pa do objekata srednje veličine. Čelične su konstrukcije, modernog dizajna i visoke učinkovitosti. U kotlove je ugrađen plamenik za izgaranje drvenih peleta sa funkcijom automatske potpale te digitalna kotlovska regulacija koja vodi ventilator dimnih plinova prema temperaturama dima i kotlovske vode. Isporučuju se sa ugrađenom pumpom, sigurnosnim ventilom, odzračnim lončićem, presostatom te ekspanzijskom posudom. Spremnik peleta sastavni je dio kotla.

Za veće iskorištenje obnovljivih izvora, ovi se toplovodni kotlovi mogu jednostavno spojiti sa akumulacijskim spremnikom i solarnim sistemom dogrijavanja sustava grijanja i potrošne tople vode.

Kako bi se povećao komfor grijanja, na kotlove na pelet može se ugraditi Wi-Fi box koji omogućuje spajanje kotlovske regulacije na web portal. Tada se može pomoću pametnog telefona, tableta ili računala vršiti nadzor i upravljanje kotlom. Kvalitetu proizvoda i poslovanje tvrtke Centrometal garantira i osigurava uveden sustav osiguranja kvalitete ISO-90001 i ISO-14001, a plasman na mnoga tržišta Europe osiguravaju certifikati o sukladnosti izdani od ovlaštenih domaćih i međunarodnih institucija, koje posjeduje svaki proizvod tvrtke. Kvalitetan proizvod, učinkovito iskorištenje energije, zaštita okoliša i nadasve zadovoljan kupac, osnovna su misao vodilja tvrtke Centrometal. Ova filozofija prisutna je od razvoja, proizvodnje, korištenja i održavanja Centrometal-ovih proizvoda, pa do izobrazbe djelatnika i suradnika tvrtke.

frak 17 300x220
KAportal

FRAK d.o.o. u suradnji s tvrtkom Centrometal d.o.o. Vam pruža velik izbor termotehničke opreme, dođite i uvjerite se u kvalitetu i trajnost njihovog asortimana grijanja.
Našim dugogodišnjim iskustvom u izradi instalacija učinit ćemo vaš dom toplijim pred ove zimske dane. Nudimo garanciju našim klijentima za izvedene radove i kvalificirani smo za otklanjanje kvarova na ugrađenoj opremi. Za više informacija možete posjetiti stranicu www.centrometal.hr ili nas posjetite u poslovnicama FRAK-a.